reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vesnický knedlík

Ingredience

  • 400 g toastového chleba
  • ½ svazku petržele
  • Mléko na zvlhčení chleba
  • 1 vejce
  • 100 ml 31% smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Máslo

Toastový chléb nakrájíme na kostky, které půl hodiny vysušíme v troubě vyhřáté na 120 stupňů. Kostičky v misce osolíme, opepříme a zalijeme mlékem. Přistrouhneme muškátový oříšek, přidáme vejce, smetanu a nasekanou petrželku. Promícháme a vzniklou směsí naplníme formu. Vaříme v napařovacím hrnci 20 až 25 minut. Jakmile se knedlík začne odlepovat od okraje fotmy, je hotovo.

Zdroj: Vesnický knedlík; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2402-vesnicky-knedlik/ [On-line 19.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.