Suroviny
- krůtí maso z prsou 500 g
- špek
- česnek dle chuti
- cibule 2-3 ks
- červená paprika
- olivový olej
- tymián
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- koriandr
- malé brambůrky (grenaile)
Nakrájím si maso, špek, papriku a cibuli na přibližně stejně velké kusy, rajčátka na polovinu. Vše napíchám na jehly, které naložím do olivového oleje s bylinkami.
Na přílohu si očistím malé brambůrky ve slupce, posolím, opepřím, zakapu olivovým olejem a dám upéct do trouby.
Ke špízům podávám dva druhy dipů. První dip je ze zakysané smetany, tvarohu , pažitky a citrónové šťávy. Druhý dip je ze zakysané smetany a koupené sweet chilli omáčky.
Zdroj: Veverčí špízy podávané s „La Ratte“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veverci-spizy-podavane-s-la-ratte [On-line 05.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář