reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vichyssoise – krémová polévka

  • máslo 125 g
  • malá cibule (šalotka) 2 ks
  • větší pórek (kolečka) 5 kusů
  • brambory (větší kostky) 4 kusy
  • drůbeží vývar 2.5 l
  • smetana 300 ml
  • pažitka 5 snítek
  • pepř bílý 1 špetka
  • sůl 1 špetka

Na máslo dáme cibuli a pórek a dusíme asi patnáct minut na mírném ohni – nesmí se zbarvit! Přidáme brambory, vývar, sůl, bílý pepř a dvacet minut vaříme.

Vše rozmixujeme (můžeme i propasírovat), pak scedíme. Před podáváním přidáme smetanu, dochutíme a posypeme pokrájenou pažitkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vichyssoise [On-line 30.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.