reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vichyssoise

Suroviny

  • cibule 1 ks
  • máslo 4 lžíce
  • pórek 400 g
  • kuřecí nebo zeleninový vývar 1 l
  • brambory 400 g
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 1 ks
  • zakysaná smetana 1 ks
  • sůl
  • pepř

V hrnci rozehřejte máslo a cibuli na něm lehce osmahnete. Přidejte kolečka pórku a společně orestujte dozlatova, cibule a pórek by neměly zhnědnout. Přidejte brambory, promíchejte a zalijte vývarem. Mírně osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a provařte asi 45 minut, až budou brambory a pórek úplně měkké. Směs nechte prochladnout, teprve pak rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Přilijte smetanu. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou, pažitkou nebo kolečky na másle orestovaného pórku, zakysanou smetanou a krutony na másle.

Zdroj: Vichyssoise; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vichyssoise-1  [On-line 01.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.