reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

VÍDEŇSKÝ PUNČOVÝ DORT

  • 6 vajec
  • 100 g moučkového cukru
  • 70 g škrobové moučky
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • trochu rumu
  • meruňková zavařenina na potření

Náplň:

  • 5 lžic rumu
  • 2 pomeranče
  • 1 citron
  • balíček vanilinového cukru
  • 2 lžíce meruňkové zavařeniny

Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Vmícháme škrobovou moučku a část prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva. Nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků se zbylou moukou, těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a zvolna upečeme. Piškot necháme den odpočinout. Potom ho dvakrát podélně rozřízneme a střední plát pokrájíme na kostičky asi 2 x 2 cm velké. Spodní část dortu vložíme zpět do formy, pokapeme rumem, potřeme zavařeninou a poklademe náplní. Přiklopíme vrchní částí dortu, kterou jsme také pokapali rumem a potřeli zavařeninou. Dort zatížíme prkénkem a necháme alespoň dvě hodiny v chladnu odpočinout. Hotový dort pocukrujeme nebo přelijeme cukrovou či čokoládovou polevou.
Příprava náplně: do malého kastrůlku dáme rum, vymačkanou pomerančovou a citrónovou šťávu, vanilinový cukr a svaříme. Přidáme zavařeninu, na kostičky nakrájený piškot a promícháme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.