reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vídeňský řízek

Potřebujeme:

  • 800 g kýty z telecího masa,
  • 2 čerstvá vejce,
  • 2 lžíce smetany,
  • 100 ml mléka,
  • strouhanku z bílého pečiva,
  • hladkou mouku,
  • citronová šťávu,
  • přepuštěné máslo,
  • čerstvě mletý bílý pepř,
  • citron,
  • petrželku,
  • olej,
  • sůl

Maso z kýty nakrojíme, avšak nedořízneme. Provedeme druhý, stejně silný řez, který již dokončíme. Vznikne nám velký plátek masa, tzv. motýlek. Naklepeme a nasekneme okraje. Potřeme je máslem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce
(některé prameny obaluji ve strouhance). Řízky namočíme do vajíčka smíchaného se smetanou. Obalíme ve strouhance a dobře ji přitiskneme – to je důležité! Na těžké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Hotové řízky pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme je petrželkou a podáváme je s bramborovou kaší nebo salátem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-vidensky-rizek-3-12-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.