- 600 g telecí kýty
- tuňák ve vlastní šťávě v plechovce
- 1 mrkev
- 1 polévková lžíce kapary
- 1/2 konzervy ančoviček
- 1 polévková lžíce másla
- 3 lžíce majonézy
- sůl
- pepř
Telecí kýtu ovážeme provázkem (aby měla tvar válečku) a opečeme na másle. Přidáme ančovičky, tuňáka, kapary a nakrájenou mrkev. Restujeme asi 5 minut a poté necháme dojít v troubě. Asi hodinu na 100 stupňů, ne více. Poté upečené telecí vyndáme a dáme vychladit. Ostatní ingredience (tuňák, ančovičky a mrkev) rozmixujeme a smícháme s majonézou. Nakrájíme studené telecí na tenké plátky a přelijeme omáčkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vitello-tonnato-tunakove-teleci [On-line 3.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář