reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Voňavé pomerančové štíty

Ingredience
na korpus:

  • polohrubá mouka 300 g
  • prášek do pečiva 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • pískový cukr 220 g
  • citronová kůra z jednoho citronu 1 dávka
  • vejce 3 kusy
  • olej 250 ml
  • mléko 250 ml

na náplň:

  • smetana ke šlehání 600 ml
  • moučkový cukr 30 g
  • ztužovač šlehačky 2 kusy
  • pomerančový likér 3 lžíce
  • jemně strouhaná pomerančová kůra 1 dávka
  • na potření:
  • pomerančový džem nebo marmeláda 1 dávka
  • plátky pomeranče na ozdobu 1 dávka

1. K mouce smíchané s práškem do pečiva přidáme v míse cukr, strouhanou citronovou kůru, vejce, olej, mléko. Důkladně vymícháme. Řídké těsto nalijeme na dva plechy vyložené pečicím papírem a pečeme čtvrt hodiny při 180 stupních. Oba vychladlé piškoty rozdělíme na dva díly.

2. Ve větší misce vyšleháme smetanu se ztužovačem a moučkovým cukrem a před koncem šlehání přidáme pomerančový likér a nastrouhanou pomerančovou kůru. Tři pláty potřeme pomerančovým džemem či marmeládou. Na první hladce rozetřeme třetinu ochucené šlehačky. Přiklopíme druhý plát. Na jeho povrch opět rozetřeme díl šlehačky. Přiklopíme třetí plát. Rozetřeme zbytek šlehačky a nakonec přidáme poslední díl piškotu. 3. Dlaněmi mírně stlačený řez necháme v chladničce krátce ztuhnout, rozdělíme je na kostky a pak ještě na trojúhelníky. Podáme ozdobené šlehačkou a plátkem pomeranče.

Zdroj: Voňavé pomerančové štíty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vonave-pomerancove-stity [On-line 28.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.