- kořenová zelenina na polévku (2 mrkve, 1 petržel, malý celer )
- vepřové kosti na vývar 1 kg
- domácí nudle 1 hrst
Knedlíčky
- vepřová játra 200 g
- česnek 1 stroužek
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- strouhanka podle potřeby
- majoránka 1 lžíce
Kosti se zeleninou uvaříme. Když je zelenina měkká, kosti vyjmeme, zeleninu nakrájíme a vložíme zpět. Mezitím si rozmixujeme játra na knedlíčky, která ochutíme kořením a zahustíme strouhankou. Vytvarujeme malé kuličky a uvaříme je v polévce. Nakonec povaříme nudle, dochutíme, můžeme osvěžit čerstvými polévkovými bylinkami a podáváme.
Zdroj: Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-jatrovymi-knedlicky [On-line 19.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář