reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar z telecího masíčka s játrovými knedlíčky

  • telecí maso na vývar 500 g
  • cibule 1 kus
  • celer 0.5 kusů
  • petržel 1 kus
  • mrkev 2 kusy
  • nové koření 3 kuličky
  • celý pepř 10 kuličky
  • polévkové koření 1 lžíce
  • hovězí masox 2 kostky (při silném vývaru není potřeba)
  • libeček 1 snítka

 

Játrové knedlíčky

  • kachní játra 500 g
  • prolisovaný česnek 1 palička
  • majoránka 2 hrsti
  • sůl 1 špetka
  • strouhanka 3 lžíce
  • vejce 2 kusy

Domácí nudle

  • polohrubá mouka 500 g
  • vejce 3 kusy
  • vlažná voda 1 šálek

Maso dáme uvařit do minimálně litru a půl vody do tlakového hrnce. Přidáme oloupanou cibuli, 10 kuliček pepře a nové koření, lžíci polévkového koření, kostky hovězího Masoxu, libeček, vodu, oloupanou kořenovou zeleninu. Vaříme do změknutí masa (asi 40 minut).

Z mouky, vody a vajec vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme dvacet minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté je tence rozválíme a dáme na čistou utěrku proschnout. Těsto se nesmí nechat schnout dlouho, jinak nepůjde krájet a nedáme je ani do mlýnku na nudle! Pokud bude příliš tuhé, přidáme trošku vlažné vody, aby zvláčnělo. Nudle uvaříme zvlášť.

Játra rozmixujeme a suroviny na knedlíčky rozmícháme v těsto, z nějž vykrajujeme do vroucí polévky knedlíčky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-teleciho-masicka-s-jatrovymi-knedlicky [On-line 16.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.