Suroviny:
- zaječí stehno
- čerstvé brusinky
- brusinková marmeláda
- šalotka
- sůl, pepř
- rozmarýn
- smetana
- kořenová zelenina
- červené víno
- divoké koření
- slanina
- cukr
- olej
- koblížky obalené v medu a sekaných mandlích
Zaječí stehno vykostíme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran, uvnitř s proužkem špeku. Na pánev dáme orestovat špek, šalotku, rozmarýn a kořenovou zeleninu. Vše přendáme na olej do pekáče, přidáme brusinky, brusinkovou marmeládu, zalijeme vínem, přidáme divoké koření. Vložíme opečené maso s výpekem a dáme do trouby na 180°C a pečeme asi hodinu a půl. Ke konci zalijeme smetanou a provaříme.
Do pánve dáme olej, kolečka mrkve, sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme celer, petržel, šalotku a zbytek brusinek.
Podáváme maso s omáčkou, zeleninu s brusinkami a k tomu koblížky. Zdobíme tymiánem.
Zdroj: ZAJEČÍ STEHNO DLE SV. HUBERTA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 22.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář