reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAJEČÍ STEHNO DLE SV. HUBERTA

Suroviny:

  • zaječí stehno
  • čerstvé brusinky
  • brusinková marmeláda
  • šalotka
  • sůl, pepř
  • rozmarýn
  • smetana
  • kořenová zelenina
  • červené víno
  • divoké koření
  • slanina
  • cukr
  • olej
  • koblížky obalené v medu a sekaných mandlích

Zaječí stehno vykostíme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran, uvnitř s proužkem špeku. Na pánev dáme orestovat špek, šalotku, rozmarýn a kořenovou zeleninu. Vše přendáme na olej do pekáče, přidáme brusinky, brusinkovou marmeládu, zalijeme vínem, přidáme divoké koření. Vložíme opečené maso s výpekem a dáme do trouby na 180°C a pečeme asi hodinu a půl. Ke konci zalijeme smetanou a provaříme.
Do pánve dáme olej, kolečka mrkve, sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme celer, petržel, šalotku a zbytek brusinek.
Podáváme maso s omáčkou, zeleninu s brusinkami a k tomu koblížky. Zdobíme tymiánem.

Zdroj: ZAJEČÍ STEHNO DLE SV. HUBERTA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 22.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.