Lepre in agrodolce
(4 porce)
- očištěný zajíc
- zaječí vnitřnosti
- cibulka
- zelené olivy
- 4 dl bílého vína
- 1 dl vinného bílého octa
- hrst piniových oříšků
- hrst rozinek
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- citronová kůra
- vepřové sádlo
- máslo
- sůl, pepř
Zajíce naložíme přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
V hrnci rozpustíme sádlo s máslem a zaječí maso orestujeme. Poté maso vyndáme a pokračujeme se základem – do hrnce přidáme nasekanou cibulku, orestujeme, zasypeme hladkou moukou a vrátíme maso zpět do hrnce. Zalijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypeme zelené olivy a vlijeme celou marinádu s vnitřnostmi. Necháme na mírném plamínku vařit do měkka. Podáváme s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Lepre-in-agrodolce/
Poslední tip, trik či komentář