reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zajíc na sladkokyselo

Lepre in agrodolce

(4 porce)

  • očištěný zajíc
  • zaječí vnitřnosti
  • cibulka
  • zelené olivy
  • 4 dl bílého vína
  • 1 dl vinného bílého octa
  • hrst piniových oříšků
  • hrst rozinek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • vepřové sádlo
  • máslo
  • sůl, pepř

Zajíce naložíme přes noc do marinády – očistěný zajíc i s vnitřnostmi, citronová kůra, piniové oříšky, rozinky, vinný bílý ocet, 2 dl bílého vína a cukr.
V hrnci rozpustíme sádlo s máslem a zaječí maso orestujeme. Poté maso vyndáme a pokračujeme se základem – do hrnce přidáme nasekanou cibulku, orestujeme, zasypeme hladkou moukou a vrátíme maso zpět do hrnce. Zalijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přisypeme zelené olivy a vlijeme celou marinádu s vnitřnostmi. Necháme na mírném plamínku vařit do měkka. Podáváme s pečivem, vařenou zeleninou nebo polentou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Lepre-in-agrodolce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.