Ingredience
- kuřecí čtvrtky 5 kusů
- mrkev 4 kusy
- petržel 2 kusy
- půl celeru 1 dávka
- cibule 2 kusy
- zeleninový vývar 1 l
- bobkový list 3 kusy
- nové koření 5 kuliček
- pepř 5 kuliček
- smetana na zjemnění omáčky 1 dávka
- sůl 1 špetka
karlovarský knedlík:
- starší rohlíky 8 kusů
- vjce 2 kusy
- polohrubá mouka dle potřeby 1 dávka
- mléko dle potřeby 1 dávka
- listová petržel 1 svazek
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuřecí čtvrtky osolíme a opepříme a necháme je v hrnci zatáhnout. Potom je na chvíli vyndáme a na výpek dáme cibulku a všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Zeleninu orestujeme, přidáme zpět kuřecí maso a zalejeme vývarem nebo bujonem z kostky. Přidáme divoké koření a pod pokličkou vaříme (dusíme) do změknutí masa. Během vaření můžeme přidat trochu vody, pokud bude potřeba.
2. Měkké maso vyndáme a obereme z kostí a rozebereme na malé kousky. Přelijeme omáčkou, kterou jsme vyrobili z rozmixované zeleniny bez koření, povařenou se smetanou a dochucenou jako např. svíčková.
3. Rohlíky na karlovarský knedlík nakrájíme na kostičky, a přidáme nasekanou petrželku. Zalejeme půl hrnkem mléka, osolíme, opepříme. V hrnečku rozmícháme žloutky s moukou a vytvoříme těstíčko, které přidáme k rohlíkům. Promícháme a nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali ze zbylých bílků. Vytvoříme pět větších koulí, které zabalíme do potravinové folie – na okrajích necháme trochu volnost – knedlíky nabydou. Vaříme v horké vodě asi dvacet minut.Zdroj: …zakotvila ve Varech u vodňanských kurníků; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zakotvila-ve-varech-u-vodnanskych-kurniku [On-line 23.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář