reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zamlbába

Potřebujeme:

  • 8 kyselejších jablek,
  • 1 veku,
  • 1 l mléka,
  • 3 vejce,
  • 1 vanilkový cukr,
  • hrnek cukru krystal,
  • skořici,
  • máslo na vymazání formy,
  • máslo na žemlovku,
  • citronovou kůru

Formu vymažeme máslem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Starší veku nakrájíme na plátky a dáme do pekáče, posypeme cukrem a polijeme mlékem. Na to dáme nakrájená jablíčka, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a cukrem, dáme další vrstvu veky a postup opakujeme.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme se zbytkem mléka a nalijeme na žemlovku. Navrch nařežeme kousky másla. Dáme do trouby na 200 °C na 30 minut. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme citrónovou kůru a promícháme. Sníh rozetřeme na žemlovku a dáme ještě na 10 minut do trouby.

Zdroj: Zamlbába; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zamlbaba-a-cesnecka.html [On-line 16.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.