Ingredience
- žampiony 300 g
- menší cibule 1 kus
- máslo 30 g
- mletý kmín 1 lžička
- hladká mouka 3 lžíce
- čerstvá petržel 1 hrst
- zeleninový (nebo houbový) bujon 2 kostky
- smetana 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
Očistíme si cibuli, nakrájíme ji nadrobno a na másle necháme zesklovatět. Pak přidáme očištěné žampiony na plátky a houby necháme podusit. Mezitím si kostky bujonu rozpustíme v litru a půl vroucí vody. Žampiony zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme bujonem. Dobře promícháme, dochutíme a povaříme. Hotovou polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ručním mixerem. Přidáme smetanu a nakrájenou čerstvou zelenou petržel a podáváme.
Zdroj: Žampionová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionova-polevka-0 [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář