reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rojber

Ingredience

  • vepřová plec 1500 g
  • uzený bůček 300 g
  • cibule 3 kusy
  • domácí česneková pasta 1 dávka
  • sladká sypká paprika 1 špetka
  • pivo na polévání 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

zeleninové brambory:

  • brambory 1 kg
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • cibule 2 kusy
  • česnek 3 stroužky
  • koření na grilovanou zeleninu 1 dávka
  • kmín 1 špetka
  • sušená bazalka 1 špetka
  • olivový olej 1 dávka

Ďábelská omáčka:

  • střední tatarská omáčka 1 kus
  • ostrý kečup 1 dávka
  • česnek dle chuti 1 dávka

1. Vepřové maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, potřeme česnekovou pastou, osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Necháme odležet dvanáct hodin v chladu.

2. Nakrájíme uzený bůček na plátky, cibuli na kolečka. Na plátek masa vložíme uzený bůček a cibuli, přeložíme a napichujeme na velkou opékací jehlu. Celou jehlu pak zabalíme do alobalu a opékáme na dřevěném uhlí asi hodinu. Poté alobal odstraníme a opékáme další půlhodinu, kdy maso průběžně poléváme pivem.

3. V míse se promíchají očištěné nakrájené brambory a všechna oloupaná zelenina nakrájená na špalíky s kořením a olivovým olejem. Tuto směs upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů aspoň půl hodiny na plechu pokrytém pečicím papírem.

4. K masu se hodí ďábelská omáčka: Tatarskou omáčku smícháme s kečupem a přidáme prolisovaný česnek – množství dle chuti.

Zdroj: Rojber; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rojber [On-line 14.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.