reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampionová polévka

Ingredience

  • žampiony 300 g
  • menší cibule 1 kus
  • máslo 30 g
  • mletý kmín 1 lžička
  • hladká mouka 3 lžíce
  • čerstvá petržel 1 hrst
  • zeleninový (nebo houbový) bujon 2 kostky
  • smetana 200 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

Očistíme si cibuli, nakrájíme ji nadrobno a na másle necháme zesklovatět. Pak přidáme očištěné žampiony na plátky a houby necháme podusit. Mezitím si kostky bujonu rozpustíme v litru a půl vroucí vody. Žampiony zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme bujonem. Dobře promícháme, dochutíme a povaříme. Hotovou polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ručním mixerem. Přidáme smetanu a nakrájenou čerstvou zelenou petržel a podáváme.

Zdroj: Žampionová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionova-polevka-0 [On-line 14.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.