reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampionová smetanová polévka

Ingredience:

  • 600 g čerstvých žampionů
  • 90 g másla
  • 1 (bílá) cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1,5 l drůbežího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • pažitka
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • houbové koření (bedlový prášek)

Cibuli nakrájíme najemno a dáme na malý oheň pomalu smažit na másle. Plátky žampionů přidáme asi na 20 minut k cibulce. Stále děláme na mírném ohni, abychom z nich dostali co nejvíce chuti. Přisypeme drcený kmín a pokračujeme ještě asi 5 minut. Přes sítko přisypeme mouku, vymícháme jíšku a necháme pár minut zasmažit. Potom pomalu přiléváme vývar a rozmícháváme jíšku. Osolíme, přiklopíme a táhneme na mírném ohni alespoň 45 minut. V mezičase můžeme ochutnat „sílu“ a popř. rozmíchat v trošce vody bedlový prášek a vmíchat do polévky. Potom pomalu vmícháme smetanu a necháme přejít varem – dále už nevaříme. Ochutíme čerstvě mletým pepřem, případně dosolíme a před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.

Zdroj: Žampionová smetanová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionova-smetanova-polevka [On-line 24.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.