Ingredience
- čerstvé žampiony 500 g
- cibule 1 kus
- vývar (může být kuřecí či zeleninový) 1 l
- máslo 2 lžíce
- zakysaná smetana k podávání 1 kelímek
- petrželka na ozdobení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky, cibuli nahrubo. Do hrnce dáme rozehřát máslo a asi pět minut restujeme opepřené žampióny s cibulkou. Přidáme vývar, přivedeme k varu a necháme vařit minimálně 10 minut. Poté polévku rozmixujeme do jemného krému. Dle chuti přidáme sůl a pepř, ozdobíme petrželkou a při podávání přidáme doprostřed talíře lžíci zakysané smetany, nebo ji dáme na stůl, ať si hosté poslouží podle chuti.
Zdroj: Žampiónový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionovy-krem-0 [On-line 16.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář