reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampiónový krém

Ingredience

  • čerstvé žampiony 500 g
  • cibule 1 kus
  • vývar (může být kuřecí či zeleninový) 1 l
  • máslo 2 lžíce
  • zakysaná smetana k podávání 1 kelímek
  • petrželka na ozdobení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Očištěné žampióny nakrájíme na plátky, cibuli nahrubo. Do hrnce dáme rozehřát máslo a asi pět minut restujeme opepřené žampióny s cibulkou. Přidáme vývar, přivedeme k varu a necháme vařit minimálně 10 minut. Poté polévku rozmixujeme do jemného krému. Dle chuti přidáme sůl a pepř, ozdobíme petrželkou a při podávání přidáme doprostřed talíře lžíci zakysané smetany, nebo ji dáme na stůl, ať si hosté poslouží podle chuti.

Zdroj: Žampiónový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionovy-krem-0 [On-line 16.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.