Ingredience
- žampiony 10 kusů
- střední hřib 1 kus
- půl menší cibule 1 dávka
- sádlo 1 lžíce
- slanina 10 plátků
- brynza 100 g
1. Žampiony očistíme, odřízneme nožičky a hlavičky dáme stranou. Nohy si nakrájíme na malé kousíčky.
2. V rozpálené pánvi necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky žampionů. Po pěti minutách přidáme nakrájený hřib. Po dalších třech minutách přidáme brynzu. Jakmile se spojí brynza s houbami a cibulí, ihned odstavíme.
3. Sýrovou hmotou naplníme hlavičky žampionů tak, aby vznikl klobouček. Kolem každého žampionu obtočíme plátek slaniny. Pečeme na pečicím papíře v rozehřáté troubě na 180°C po dobu osmi minut.
Zdroj: Žampiony plněné brynzou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampiony-plnene-brynzou [On-line 13.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář