Ingredience pro přípravu receptu:
Zapečená jablka
- 6 kusů – zelená jablka – oloupaná a nahrubo nastrouhaná
- 135 g – hnědý cukr
- 1 lžička – mletá skořice
Drobenka
- 150 g – polohrubá mouka
- 110 g – cukr krupice
- 50 g – změklé máslo
Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia. Pomocí kuchyňského robota promixujeme mouku s cukrem a máslem. Jakmile je konzistence směsi podobná hrubší strouhance, máme hotovo. Drobenku samozřejmě můžeme uhníst v ruce jako Kuba. Ve větší misce smícháme pokrájená jablka i se slupkou, hnědý cukr a skořici. Směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích mističek nebo kalíšků, zasypeme strouhankou a pečeme v troubě přibližně 20 minut. Jakmile je povrch drobenky zlatavý, vyndáme je z trouby a ještě teplá zapečená jablíčka servírujeme.
Zdroj: Zapečená jablíčka s drobenkou; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/zapecena-jablicka-s-drobenkou.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář