reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená jablíčka s drobenkou

Ingredience pro přípravu receptu:
Zapečená jablka

  • 6 kusů – zelená jablka – oloupaná a nahrubo nastrouhaná
  • 135 g – hnědý cukr
  • 1 lžička – mletá skořice

Drobenka

  • 150 g – polohrubá mouka
  • 110 g – cukr krupice
  • 50 g – změklé máslo

Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia. Pomocí kuchyňského robota promixujeme mouku s cukrem a máslem. Jakmile je konzistence směsi podobná hrubší strouhance, máme hotovo. Drobenku samozřejmě můžeme uhníst v ruce jako Kuba. Ve větší misce smícháme pokrájená jablka i se slupkou, hnědý cukr a skořici. Směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích mističek nebo kalíšků, zasypeme strouhankou a pečeme v troubě přibližně 20 minut. Jakmile je povrch drobenky zlatavý, vyndáme je z trouby a ještě teplá zapečená jablíčka servírujeme.

Zdroj: Zapečená jablíčka s drobenkou; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/zapecena-jablicka-s-drobenkou.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.