Suroviny:
- 4 vydlabaná jablka
- máslo
- citrón
- olej
- drcené vlašské ořechy
- karamel
- strouhaný perník
- 3 bílky
- cukr
- hrozinky
- skořice
- zakysaná smetana
- gruzínský Cognac
Na ozdobu:
- plátky jablek v karamelu
- čerstvá máta
- práškový cukr
Smícháme strouhaný perník, drcené ořechy, karamel a rozpuštěné máslo.
Vydlabaná jablka pokapeme citrónovou šťávou, naplníme perníkovou směsí a dáme na 70°C na 45 min do trouby.
Na másle orestujeme rozinky, přilijeme cognac, přidáme cukr, skořici. Smícháme se zakysanou smetanou.
Ušleháme sníh z bílků, cukru a s citrónové šťávy. Nandáme na povrch pečených plněných jablek a dáme zpět do trouby.
Zdobíme mátou, zkaramelizovanými jablky, skořicí, rozinkovou směsí a pocukrujeme.
Zdroj: ZAPEČENÁ MOSKEVSKÁ JABLÍČKA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář