reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená paštika s bylinkami

  • 750 g vepřového bůčku
    250 g vepřových jater
    2 housky
    3 dcl smetany
    2 vejce
    200 g cibule
    2 lžíce polohrubé mouky
    1dcl koňaku
    česnek
    muškátový květ
    mletý kmín
    mletá skořice
    mletý zázvor
    citron
    chilli papričky
    bílý pepř
    sůl
    1 kg listového těsta
    čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, petržel)

na posypání:

  • mák
    hrubá sůl

Nadrobno nakrájenou housku zalijeme smetanou a po chvíli ji vmícháme k mletému bůčku s namletými játry. Poté přidáme ještě vejce, na sádle osmaženou cibuli, mouku a vše důkladně promícháme. Dochutíme česnekem, kořením a solí, koňakem, citronovou kůrou a máme-li rádi pikantní, nasekanou chilli papričkou. Dáme alespoň na 2 hodiny odležet a teprve potom můžeme začít plnit: keramické misky vyložíme pomoučeným plátkem listového těsta, naplníme paštikou, přidáme pár větviček oblíbených bylinek a pokličku z listového těsta s malým otvorem uprostřed, kterou pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Přeložíme přes ni přečnívající těsto, ještě jednou celé pomašlujeme, potom posypeme mákem a hrubou solí a dáme péct na 190 stupňů na čtvrt až půl hodiny.
Mezitím si můžeme připravit brusinkovou omáčku, která zapečenou paštiku s bylinkami na talíři skvěle doplní.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/135-zapecena-pastika-s-bylinkami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.