- 4 pevná zralá rajčata
100 ml panenského olivového oleje
10 stroužků česneku
5 bobkových listů
1 lžíce sekané bazalky
1 lžička sekané pažitky
sůl
pepř
Půlky rajčat zbavené středů přelijeme olejem, ve kterém jsme rozmixovali pepř s polovinou česneku, a nechali ho chvíli odstát, aby česnek klesl na dno. Přidáme pár bobkových listů, neloupané stroužky česneku, osolíme a dáme asi na půl hodiny do trouby rozehřáté na 220 stupňů. Poté rajčata přelijeme zbylým olejem s usazeným rozmixovaným česnekem, do kterého jsme vmíchali nasekanou bazalku a pažitku, a dáme ještě na pět minut zapéct.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/276-zapecena-rajcata/
Poslední tip, trik či komentář