reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená rajčata

  • 4 pevná zralá rajčata
    100 ml panenského olivového oleje
    10 stroužků česneku
    5 bobkových listů
    1 lžíce sekané bazalky
    1 lžička sekané pažitky
    sůl
    pepř

Půlky rajčat zbavené středů přelijeme olejem, ve kterém jsme rozmixovali pepř s polovinou česneku, a nechali ho chvíli odstát, aby česnek klesl na dno. Přidáme pár bobkových listů, neloupané stroužky česneku, osolíme a dáme asi na půl hodiny do trouby rozehřáté na 220 stupňů. Poté rajčata přelijeme zbylým olejem s usazeným rozmixovaným česnekem, do kterého jsme vmíchali nasekanou bazalku a pažitku, a dáme ještě na pět minut zapéct.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/276-zapecena-rajcata/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.