reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené brambory s jelením ragú a uzeným sýrem

4 porce

  • 600 g jeleního ořezu
  • 80 g sádla
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele
  • 100 g cibule
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • 1 citron
  • 40 g cukru
  • 100 g rajského protlaku
  • 100 g šípkové marmelády
  • směs drceného koření (pepř, skořice, nové koření, jalovec, bobkový list)
  • sůl
  • ½ l červeného vína
  • 800 g brambor vařených ve slupce
  • 150 g uzeného eidamu

Pekáč vymažeme sádlem.

Maso umeleme a zeleninu nakrájíme na malé kostky.

Na rozpáleném sádle zeleninu opečeme, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu, přidáme trochu citronové kůry, cukr, když zkaramelizuje, vmícháme rajský protlak, šípkovou marmeládu, citronovou šťávu.

Zarestujeme a vmícháme maso, osmahneme, vložíme směs drceného koření, osolíme, zalijeme vínem, zamícháme, zaklopíme a dusíme asi 30 minut.

Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyskládáme je do pekáče, na ně rozprostřeme ragú, opět přijde na řadu vrstva brambor, navrch nastrouhaný sýr. Zapečeme v rozpálené troubě při 180 °C 15−20 minut dozlatova.

Zdroj: Zapečené brambory s jelením ragú a uzeným sýrem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1369-zapecene-brambory-s-jelenim-ragu-a-uzenym-syrem/ [On-line 18.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.