reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rolka z kachny s perníkovou nádivkou s kachními játry

6−8 porcí

1 kachna

  • sůl
  • směs celého koření (bobkový list, nové koření, jalovec, badyán, skořice)

Nádivka

  • 2 lžíce kachního sádla
  • 1 menší cibule
  • snítka tymiánu
  • 200 g kachních jater
  • 1 lžička perníkového koření (pepř, hřebíček, skořice, nové koření, badyán)
  • 2 rohlíky
  • 50 ml 33% smetany
  • 2 vejce
  • hrst plocholisté petrželky
  • sůl

Kachnu vykostíme, maso prokrojíme, naklepeme přes potravinářskou folii, osolíme a opepříme.

Játra očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Na dvou lžících sádla opečeme cibuli, přidáme tymián, perníkové koření, nakrájená játra, opečeme, osolíme, přidáme nakrájené rohlíky a zalijeme smetanou. Necháme zchladnout a vmícháme vejce a nasekanou petrželku.

Na střed plátu kachního masa rozprostřeme nádivku, zabalíme, svážeme provázkem a osolíme.

Na dno pekáče rozložíme na menší kusy nasekané kachní kosti, vložíme roládu, přidáme směs celého koření, podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C pečeme 2−3 hodiny.

Roládu vyjmeme, odstraníme provázek a opečeme na sádle dozlatova.

Kosti s výpekem přelijeme do hrnce, vydusíme na tuk, scedíme, případně
dochutíme solí.

Roládu krájíme na plátky a podávat můžeme s kukuřičnou polentou, bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

Zdroj: Rolka z kachny s perníkovou nádivkou s kachními játrya; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1370-rolka-z-kachny-s-pernikovou-nadivkou-s-kachnimi-jatry/ [On-line 18.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.