reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinová paštika s brusinkami

  • 400 g zvěřinového ořezu
  • 200 g vepřového bůčku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • směs drceného koření (nové koření, pepř, jalovec, bobkový list)
  • 200 ml vody
  • 200 g vepřových jater
  • muškátový oříšek
  • 200 g brusinkového kompotu
  • 4 žloutky
  • sůl

Zvěřinu a bůček nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, koření, osolíme a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme asi 45 minut.

Zchladlé pečené maso nameleme spolu se syrovými játry, vmícháme brusinkový kompot, vejce a ochutíme muškátovým oříškem. Velmi dobře promícháme, vložíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.

Sklenice dáme do hrnce s trochou vody (aby byly sklenice tak do třetiny potopené nebo můžeme použít i pařák na knedlíky). V páře vaříme podle velikosti sklenic 40−60 minut.

Necháme zchladnout a můžeme ihned použít nebo uchováme v chladu.

Podáváme s pečivem.

Zdroj: Zvěřinová paštika s brusinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1371-zverinova-pastika-s-brusinkami/ [On-line 18.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.