4 porce
- 500 g ve slupce vařených brambor
- 50 g vepřového sádla
- 1 velká cibule
- 2 mrkve
- 100 g rajského protlaku
- 250 g hovězího mletého masa
- oregano
- mletý kmín
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 hrsti plocholisté petržele
- 3 vejce
- sůl
- mletý pepř
- rajče na ozdobu
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vyložíme jimi sádlem vymazanou zapékací mísu. Brambory osolíme a opepříme.
Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, orestujeme, vmícháme maso, rajský protlak, ochutíme kmínem, oreganem, solí, mletým pepřem.
Jogurt, nasekanou petrželku a vejce dobře promícháme, ochutíme solí a mletým pepřem.
Masovou směs rozetřeme na brambory a zalijeme jogurtovou zálivkou. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Ozdobíme rajčátkem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=872
Poslední tip, trik či komentář