Potřebujeme:
- 500 g brambor,
- 500 g bílé ryby,
- zelené lusky,
- řapíkatý celer,
- petrželovou nať,
- olivový olej,
- máslo,
- strouhanku,
- sůl, pepř
Na holandskou omáčku:
- 4 žloutky,
- 2 lžíce másla,
- 1 lžíci hrubozrnné hořčice,
- šťávu z citrónu,
- muškátový oříšek,
- sůl, pepř
V osolené vodě postupně předvaříme brambory, zelené lusky a řapíkatý celer. Do vodní lázně dáme misku a v ní smícháme žloutky, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu, vývar, osolíme, opepříme a nakonec přimícháme hořčici.
Zapékací misku vymažeme, na dno nalijeme trochu omáčky, na ní postupně skládáme brambory, lusky, celer, nakrájenou osolenou a opepřenou rybu. Polijeme zbytkem omáčky a dáme do trouby na 20 minut na 200 °C. Před koncem pečení posypeme na másle opraženou strouhankou.
Zdroj: Zapečené brambory s rybou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecene-brambory-s-rybou.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář