reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené brambory s rybou

Potřebujeme:

  • 500 g brambor,
  • 500 g bílé ryby,
  • zelené lusky,
  • řapíkatý celer,
  • petrželovou nať,
  • olivový olej,
  • máslo,
  • strouhanku,
  • sůl, pepř

Na holandskou omáčku:

  • 4 žloutky,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 lžíci hrubozrnné hořčice,
  • šťávu z citrónu,
  • muškátový oříšek,
  • sůl, pepř

V osolené vodě postupně předvaříme brambory, zelené lusky a řapíkatý celer. Do vodní lázně dáme misku a v ní smícháme žloutky, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu, vývar, osolíme, opepříme a nakonec přimícháme hořčici.

Zapékací misku vymažeme, na dno nalijeme trochu omáčky, na ní postupně skládáme brambory, lusky, celer, nakrájenou osolenou a opepřenou rybu. Polijeme zbytkem omáčky a dáme do trouby na 20 minut na 200 °C. Před koncem pečení posypeme na másle opraženou strouhankou.

Zdroj: Zapečené brambory s rybou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecene-brambory-s-rybou.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.