- 4 plátky kuřecích prsou
- 900 g brambor
- 150 g anglické slaniny
- 200 g žampionů
- cibulka
- 40–100 ml smetany ke šlehání
- 5–6 stroužků česneku
- mletý kmín
- sůl, pepř
- máslo na vymazání pekáčku
- olej
- 200 g strouhaného eidamu
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a lehce osolíme. Na cibulce orestujeme nakrájené žampiony. Pekáček vymažeme máslem. Na dno
naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně dáme orestované žampiony a nakonec položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny. Na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 až 30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor).
Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.
Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/pa_Dolly_Buster.pdf
ta polévka z prášku se má normálně uvařit a přimýchat do toho smetanu nebo jak?
Ano patri tam bile vino a polevka v prasku houbova, kterou tak zkrizovala bartosova
Znovu jsme se dívali na konkrétní díl. Víno bylo podávané k jídlu. Polévku ze sáčku lze využít na zalitý pekáčku, může se přidat do smetany.
Také bych řekla, že to je úplně něco jiného?! Chybí mi tam houbová polévka a víno….
Neříkala v pořadu ta Eva, že kuřecí maso zalila houbovou polévkou ze sáčku a přidala tam bílé víno? Nějak mi ten recept nesedí…