reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené zelí s bramborami a uzeným

4 porce

  • 800g brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • 500 g kysaného zelí
  • 10 kuliček jalovce
  • 300g uzeného vařeného masa

Brambory omyjeme, vložíme o osolené vody, uvaříme téměř doměkka. Potom brambory slijeme, necháme zchladnout, oloupeme nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na plátky či proužky. Teplotu trouby nastavíme na 200°C.
Pekáč vyložíme plátky slaniny a poklademe polovinu brambor, osolíme, na brambory navrstvíme zelí a posypeme jalovcem.
Na zelí rozložíme nakrájení uzené maso a překryjeme zbylými bramborami. Povrch osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 25-30 minut, dokud brambory nezezlátnou a zelí není měkké. Poté vyjmeme z trouby, necháme zchladnout a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.