reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený květák s brokolicí a čedarem

Potřebujeme:

  • 1 menší květák
  • 1 brokolici
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 500 ml mléka
  • 1 lžíci sekaných loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • mletý černý pepř
  • špetku muškátového oříšku
  • 1 lžíci strouhanky
  • sůl

Květák a brokolici rozebereme na růžičky a krátce spaříme v horké osolené vodě (3 minuty stačí). Scedíme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat. V rendlíku připravíme z másla, mouky a mléka hladkou bešamelovou omáčku, okořeníme ji a osolíme, přidáme rozetřený česnek. Zapékací formu vytřeme máslem, posypeme strouhankou, naplníme brokolicí a květákem, polijeme bešamelem, posypeme sýrem, navrch dáme pár drobnějších růžiček brokolice na ozdobu a posypeme mandlemi. Dáme do trouby vyhřáté na 200-220°C a zapečeme. Trvá to 20-25 minut.
Kdo nechce používat mouku a máslo, tomu stačí 3 našlehaná vejce. Místo mandlí stojí za pokus na sucho opražená slunečnicová semínka.

Zdroj: Zapečený květák s brokolicí a čedarem; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/zdrava-chutovka-zapeceny-kvetak-s-brokolici-a-cedarem.html [On-line 19.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.