Ingredience
- veklý květák 1 kus
- mleté maso (vepřové nebo směsi s hovězím) 600 g
- cibule 3 kusy
- rajčata 5 kusů
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 lžička
- vejce 1 kus
- tvrdý sýr na posypání 100 g
- brambory 800 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme na dno zapékací nádoby.
2. Z mletého masa si umícháme sekanou, kterou ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a spojíme s vajíčkem. Masovou hroudu rozložíme na cibuli a rajčata.
3. Květák omyjeme a nakrájíme na růžičky (nepředvařujeme!). Jednotlivé růžičky zapícháme do sekané. Zlehka osolíme a opepříme, podlijeme trošku vody a upečeme při 200 stupních dozlatova. Klademe do studené trouby.
4. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě uvaříme. Před podáním je možné zastrouhat každou porci horkého jídla tvrdým sýrem, který se roztaví.
Zdroj: Zapečený květák se sekanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapeceny-kvetak-se-sekanou [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář