reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Zapečený květák se sekanou

Ingredience

  • veklý květák 1 kus
  • mleté maso (vepřové nebo směsi s hovězím) 600 g
  • cibule 3 kusy
  • rajčata 5 kusů
  • česnek 2 stroužky
  • majoránka 1 lžička
  • vejce 1 kus
  • tvrdý sýr na posypání 100 g
  • brambory 800 g
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme na dno zapékací nádoby.

2. Z mletého masa si umícháme sekanou, kterou ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a spojíme s vajíčkem. Masovou hroudu rozložíme na cibuli a rajčata.

3. Květák omyjeme a nakrájíme na růžičky (nepředvařujeme!). Jednotlivé růžičky zapícháme do sekané. Zlehka osolíme a opepříme, podlijeme trošku vody a upečeme při 200 stupních dozlatova. Klademe do studené trouby.

4. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě uvaříme. Před podáním je možné zastrouhat každou porci horkého jídla tvrdým sýrem, který se roztaví.

Zdroj: Zapečený květák se sekanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapeceny-kvetak-se-sekanou [On-line 26.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.