Potřebujeme:
- 2-3 střední lilky,
- mozarellu (tuhou cihlu vcelku, ne bochánky),
- strouhanku,
- vejce,
- čerstvou bazalku, tymián,
- parmazán
Na omáčku:
- naložená rajčata,
- řapíkatý celer,
- 1 cibuli,
- 2 stroužky česneku,
- olivový olej,
- lžičku cukru,
- bazalku,
- tymián,
- sůl
Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme rajčata, která rozmačkáme, osolíme, přidáme cukr, bylinky a povaříme.
Lilek nakrájíme na kolečka, obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na oleji. Poté lilek naskládáme do pekáčku, osolíme, zalijeme omáčkou, přidáme bylinky, nakrájenou mozzarellu a opět vrstvu lilků, omáčku, bylinky a mozzarellu.
Dáme zapéct do trouby při 180 °C na ½ hodiny.
Cuketové antipasty
Potřebujeme:
- 2 cukety,
- 200 g feta sýru,
- 2 stroužky česneku,
- 1 chilli papričku,
- 3 lžíce balzamikového krému,
- bylinky, olivový olej
Cukety nakrájíme na podélné tenké plátky a krátce opečeme, aby změkly. Uděláme z nich rolky a dáme do nádoby. Rolky plníme na kostičky nakrájeným sýrem.
Na pánvi, na které jsme opekli cukety, prohřejeme česnek, tymián a chilli. Nalijeme na roládky a ještě zastříkneme olejem a balzamikem.
Zdroj: Zapečený lilek s mozzarellou a cuketové antipasty; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapeceny-lilek-s-mozzarellou-a-cuketove-antipasty.html [On-line 19.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář