reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová chřestová polévka a zapečený chřest

Potřebujeme:

  • 500 g bílého chřestu,
  • 250 g měkkého sýru typu lučina,
  • 2 pórky,
  • 2 dcl bílého vína,
  • šťávu z 1 citrónu,
  • hrst petrželky,
  • trochu kopru,
  • 1 lžíci cukru,
  • sůl, pepř, muškátový oříšek,
  • gastronomický motouz

Příloha:

  • 1 lžíci másla,
  • 5 plátků veky nebo housky,
  • hrst slunečnicových semínek
  • 2 plátky šunky,
  • máslo,
  • parmazán,
  • vařené brambory jako příloha

Chřest oloupeme, z části uděláme svazek, svážeme motouzem a dáme vařit do vody, do které jsme přidali citrón, víno, cukr a sůl. Vaříme 7-8 minut. Chřest vyndáme, rozvážeme a dáme do pánve, přidáme máslo, zasypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 180 °C na 7-8 minut.

Zbylý chřest nakrájíme na 1 cm kousky a dáme vařit na 7-8 minut do vývaru z chřestu. Část vyndáme, do vývaru přidáme nakrájený pórek a zavaříme. Mezitím si na másle osmažíme housku a slunečnicová semínka. Do vývaru přidáme máslo a měkké sýry a rozmixujeme. Osolíme, přidáme muškátový oříšek. Nandáme na talíř, dáme zbylé kousky chřestu, kopr, petrželku a houstičky se semínky.

Z trouby vyndáme zapečený chřest, dáme na talíř s vařenými bramborami a plátky šunky.

Zdroj: Krémová chřestová polévka a zapečený chřest; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kremova-chrestova-polevka-a-zapeceny-chrest-s-parmazanem.html [On-line 19.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.