Potřebujeme:
- lilky,
- plechovku krájených rajčat,
- 1 paličku česneku,
- parmazán,
- barevný pepř,
- bazalku,
- sůl, olej
Na pomazánku z lilků:
- lilek,
- 5 stroužků česneku,
- šťávu ze dvou citrónů,
- olivový olej,
- hrst petrželky,
- sůl, pepř
Lilky nakrájíme, osolíme a 20 minut necháme odležet. Na olivovém oleji opečeme osušené lilky. Do pánve dáme trochu oleje, rajčata, česnek, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a necháme podusit 2 minuty.
Do zapékací mísy naskládáme opečené lilky, zalijeme omáčkou a zapékáme asi 20 minut, těsně před dopečením posypeme strouhaným parmazánem.
Lilek opečeme, vydlabeme dužinu, přidáme česnek, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, citrónovou šťávou, vsypeme petrželku a rozmixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zdroj: Zapečený lilek v rajčatové omáčce; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapeceny-lilek-v-rajcatove-omacce.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář