reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený lilek v rajčatové omáčce

Potřebujeme:

  • lilky,
  • plechovku krájených rajčat,
  • 1 paličku česneku,
  • parmazán,
  • barevný pepř,
  • bazalku,
  • sůl, olej

Na pomazánku z lilků:

  • lilek,
  • 5 stroužků česneku,
  • šťávu ze dvou citrónů,
  • olivový olej,
  • hrst petrželky,
  • sůl, pepř

Lilky nakrájíme, osolíme a 20 minut necháme odležet. Na olivovém oleji opečeme osušené lilky. Do pánve dáme trochu oleje, rajčata, česnek, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a necháme podusit 2 minuty.

Do zapékací mísy naskládáme opečené lilky, zalijeme omáčkou a zapékáme asi 20 minut, těsně před dopečením posypeme strouhaným parmazánem.

Lilek opečeme, vydlabeme dužinu, přidáme česnek, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, citrónovou šťávou, vsypeme petrželku a rozmixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Zdroj: Zapečený lilek v rajčatové omáčce; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapeceny-lilek-v-rajcatove-omacce.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.