4 porce
- 1 hlávka kapusty
- 25 dkg vepřové krkovičky
- 25 dkg uzené krkovičky
- 1 cibule
- 1 šálek rýže
- sůl
- pepř
- ½ litru zakysané smetany
Kapustu dáme na několik minut na plotnu do slané vody, aby se nám uvařila.
Pokrájenou cibuli začneme smažit na trošce oleje. Maso rozkrájíme na malé kostičky a přidáme k hnědnoucí cibulce. Opepříme, můžeme i velice mírně osolit a přilijeme trochu vody ve které jsme vařili kapustu. Uvaříme rýži a smícháme ji s masem.
Pekáč vymastíme máslem a dno vysteleme polovinou uvařených listů kapusty. Na tyto listy dávkujeme lžící vepřové maso s rýží. Směs pokryjeme druhou polovinou kapustových listů a zalijeme zakysanou smetanou.
V troubě pečeme 25-30 minut při teplotě 180 °C.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3668
Poslední tip, trik či komentář