- 2 kg sladkého zelí
- 1 kg smíšeného mletého masa
- 30 dkg rajčat
- 20 dkg klobásy
- 20 dkg zakysané smetany
- 10 dkg cibule
- 5 dkg rajského protlaku
- ½ kg rýže
- mletá paprika
- sůl
- pepř
Z mletého masa si uděláme gulášový základ tím způsobem, že je smícháme s cibulí, rajským protlakem, mletou paprikou, solí a pepřem. Do tohoto základu potom nakrájíme klobásu.
Zelí nahrubo pokrájíme, orestujeme a zalijeme trochou vody, aby nám změklo.
Na dno pekáče rozprostřeme polovinu předepsaného množství zelí. Na zelí rozložíme polovinu masového ragú a na to polovinu rýže, kterou si předem uvaříme ve slané vodě. Pak bude následovat další vrstva masa a na ni přijde zbylá rýže. Nakonec vše pokryjeme opět vrstvou zelí a pomažeme zakysanou smetanou.
Rajčata nakrájíme na kolečka a rozložíme je na vrstvě zelí potřené zakysanou smetanou. Nakonec ještě povrch posypeme mletou paprikou a petrželkou a potom zelí upečeme v troubě.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3817
Poslední tip, trik či komentář