reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Závin s náplní z červeného zelí

2 nohavičky:

  • 500 g listového těsta
  • vejce na potření
  • hlávka červeného zelí (cca 1 kg)
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená na proužky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1-2 lžíce vinného octa
  • špetka skořice
  • hruška nebo jablko
  • 50 g spařených rozinek
  • hrst nasekaných vlašských ořechů


Zelí očistíme, omyjeme a nakrouháme na nudličky. Pak jej spaříme vroucí vodou a necháme okapat. V kastrole rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme cukr, necháme lehce zkaramelizovat a vmícháme zelí.
Zastříkneme octem, osolíme, ochutíme skořicí a dusíme pod poklicí asi 10-15 minut. Potom přidáme nastrouhané a oloupané ovoce a dodusíme doměkka tak, aby se odpařila všechna voda.
Zelí stáhneme z ohně.vmícháme opláchnuté a spařené rozinky, ořechy a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na polovinu a postupně vyválíme dva pláty o síle asi 0,5 cm. Na střed každého plátu dáme po celé délce póloví nu zelně náplně, konce necháme volně na zahnutí.Delší okraje těsta přehneme přes sebe, kratší okraje stiskneme k sobě a otočíme nahoru. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme. Záviny přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 30-40 minut.

1 comment to Závin s náplní z červeného zelí

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.