Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsíček,
- 4 listy kapusty,
- 100 g zelených fazolek,
- 1 tmavé silnější pivo,
- 1 smetanu,
- 1 mrkev,
- 1 pórek,
- 2 PL lžíce másla,
- 2 PL hrubozrnné hořčice,
- 1 šalotku,
- jíšku,
- sůl, pepř
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a dáme na něj blanšírovanou kapustu, mrkev, pórek a fazolky. Plátek zavineme, zabalíme do fólie a dáme do trouby při teplotě 90 °C asi na 30 minut.
Mezitím si uděláme omáčku. Na másle orestujeme šalotku dozlatova, přidáme hořčici, zarestujeme, zalijeme pivem, smetanou a necháme zredukovat na polovinu. Nakonec zahustíme jíškou a touto omáčkou přeléváme závitek.
Podáváme s rýží či bramborem.
Zdroj: Závitek z kuřete s pivní omáčkou; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zavitek-z-kurete-s-pivni-omackou-14-11-2014.html [On-line 16.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář