4 porce
- 600 g vepřové pečeně bez kosti
- 100 g másla
- 8 ančoviček
- 3 housky bez kůrky
- 100 ml mléka
- 2 žloutky
- 100 g sádla
- 200 ml vývaru
- 2 cibule
- mletý pepř
- sůl
příloha – rýže
Z pečeně nakrájíme plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme.
Ančovičky nasekáme na jemno, utřeme s máslem a smícháme s v mléce navlhčenou houskou, vajíčkem a žloutkem. Tuto směs navrstvíme na maso a zabalíme, spíchneme špejlí, párátkem nebo jehlou.
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli dorůžova, na ni vložíme rolky, které také opečeme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podléváme.
Podáváme s rýží.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=932
Poslední tip, trik či komentář