reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebírka ve whisky omáčce

Suroviny

  • vepřový bok s kostí 1 ks
  • malá cibule 2 ks
  • whisky 200 ml
  • worcesterová omáčka 1 lžíce
  • medová hořčice 2 lžíce
  • kečup 2 lžíce
  • třtinový cukr 50 g
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kukuřice

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Nejprve si připravíme omáčku: nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme whisky a ostatní ingredience, necháme vyvařit alkohol, což trvá asi dvě minuty. Poté omáčku rozmixujeme.

Vepřový bok naporcujeme, nasolíme a opepříme, z obou stran jej na pánvi necháme zatáhnout. Na dno pekáče dáme čtvrtinu omáčky, naskládáme na ni maso, které potřeme další částí omáčky a dáme péct do trouby. Přibližně po 15 až 20 minutách bůček obracíme a mažeme zbytkem omáčky. Maso otáčíme každou čtvrthodinu, než asi po hodině změkne.

Během pečení masa si nakrájíme na kolečka kukuřici, kterou připravíme jako přílohu na grilovací pánvi 10-15 minut před podáváním jídla.

Zdroj: Žebírka ve whisky omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zebirka-ve-whisky-omacce  [On-line 25.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.