reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebra s plněnými brambory, zeleninovým salátem a zakysanou smetanou – Čuníkovo valašské žebro a zemáček z trůby, míchanica ze zeleninky, kysanka

  • osolená vepřová žebra 2 kg

Marináda

  • olej 100 ml
  • sojová omáčka 5 lžíce
  • med 3 lžíce
  • koření na žebra 1 dávka
  • libeček 1 hrst

Příloha

  • brambory 1 kg
  • sůl 1 špetka
  • mletý pepř 1 špetka
  • pažitka 1 hrst
  • nastrouhaný sýr 100 g
  • anglická slanina 50 g

Salát

  • čerstvá zelenina
  • olivový olej 2 lžíce
  • ocet 2 lžíce
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Omáčka na brambory

  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • cukr 1 lžička
  • česnek (dle chuti)

Žebra osolíme, vložíme do marinády a necháme 24 hodin marinovat. Upečeme v troubě doměkka, podle potřeby při pečení podlijeme vodou.

Pečlivě umyté syrové brambory vydlabeme, osolíme, naplníme nastrouhaným sýrem s kořením a pažitkou, zabalíme do alobalu a dáme zapéct do trouby.

Před podáváním přidáme osmažené plátky anglické slaniny.

Z čerstvé zeleniny – rajčata, papriky, okurka, kukuřice, listové saláty apod. si uděláme míchaný zeleninový salát s olejovo-octovou zálivkou. K jídlu dále podáváme s česnekem a solí ochucenou zakysanou smetanu – na brambory, k masu i do salátu, jak má kdo rád.

Zdroj: Čuníkovo valašské žebro a zemáček z trůby, míchanica ze zeleninky, kysanka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cunikovo-valasske-zebro [On-line 25.2.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.