reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebro s koprovou, křenovou a rajskou omáčkou

Vařené žebro

Potřebujeme:

  • 1,5 kg hovězího žebra s kostí,
  • 2 mrkve,
  • 1 cibuli,
  • 1 petržel,
  • 1/4 celeru,
  • 1/2 česneku,
  • 4 ks nového koření,
  • 10 ks celého pepře,
  • 2 bobkové listy,
  • plochou petrželku,
  • sůl

Do vlažné vody dáme maso, opečenou zeleninu, přidáme koření, lehce osolíme a dáme vařit. Táhneme 1,5 hodiny, dokud nejde maso samo od kosti.

Rajská omáčka

Potřebujeme:

  • kořenovou zeleninu,
  • 2 cm perníku na vaření,
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 4 mačkaná rajčata,
  • 1 lžíci másla,
  • 2 lžíce cukru
  • šťávu z půlky citrónu,
  • sůl

Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, přidáme cukr, rajský protlak, rajčata, citrónovou šťávu a zalijeme vývarem. Zahustíme nastrouhaným perníkem a necháme provařit.

Koprová a křenová omáčka

Potřebujeme:

  • 150 g hladké mouky
  • 3 cm strouhaného křenu,
  • hrst čerstvého kopru,
  • 0,5 dcl octa,
  • 0,2 dcl smetany,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 lžíci cukru,
  • sůl

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vývarem, smetanou, rozmícháme, přidáme ocet a provaříme. Rozdělíme na 2 části. Do jedné dáme nakrájený kopr a do druhé omáčky dáme nastrouhaný křen.


Zdroj: Žebro s koprovou, křenovou a rajskou omáčkou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/varene-zebro-s-koprovou-krenovou-a-rajskou-omackou.html [On-line 02.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.