Ingredience
- 400 g kuřecích prsou
- 1 malý kousek zázvoru
- 2 stroužky česneku
- Máslo Ghí
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 2 dl zeleninového vývaru
- 1 chilli paprička
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 plechovka kokosového mléka
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl
- 1 balení bezvaječných čínských nudlí
Česnek se zázvorem nakrájíme najemno a pomalu orestujeme na přepuštěném másle. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, které přendáme do pánve. Až se maso zatáhne, přidáme kari pastu. Zarestujeme a podlijeme vývarem. Po chvilce přilijeme kokosové mléko a 15 minut provaříme.
Chilli papričku zbavenou semínek a cibulku nakrájíme nadrobno. Oboje vhodíme do omáčky, přilijeme šťávu z limety a osolíme.
Podáváme s čínskými nudlemi, které uvaříme v osolené vodě.
Zdroj: Zelené kari s kuřetem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2428-zelene-kari-s-kuretem/ [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář